М-АРТ поддршка за младите уметници

Диверзити Медиа почнува со реализација на проектот за поддршка и промоција на културата во Македонија.  Ја создаваме „М-АРТ“ која е ...

Медиумски појадок за медиумска писменост

На 23. Март 2019, Диверзити Медиа организираше медиумски појадок со група новинари од Струга и Охрид кои се и дописници на национални...
Skopje
scattered clouds
23.1 ° C
26 °
21.1 °
44 %
0.5kmh
40 %
Sat
30 °
Sun
30 °
Mon
30 °
Tue
27 °
Wed
20 °

Најчитани вести

Говорот на омраза предизвикува криминал од омраза

Говорот на омраза е насекаде по интернет, на веб страници, на социјалните мрежи, по разни канали. Може да се опише како еден...

Како да се идентификуваат лажните вести?

Лажните вести постоеле отсекогаш, но во последните години, со развивањето на интернетот и „онлајн“ медиумите, ти се сé по распространети и дури...

Реформски клуч за борба против лажните вести и говорот на омраза

Институциите имаат главна улога за поттикнување на критичкото мислење кај масата, а училиштата ги подготвуваат младите генерации за да се справат со...

Средношколците претпазливи кон медиумите

Младите во нашата земја, иако малку информирани, искажуваат загриженост за ширењето на лажните вести, особено во електронските медиуми. Тие велат дека лажните...

Проекти

КриТинк

Центар за управување со промени

Комунизам

Сервис за проверка на факти од медиумите

Центар за управување со промени

PRESS