Виолинистка со меѓународен багаж

Лида Алиу е млада виолинистка од Македонија. Може да се пофали со повеќе меѓународни награди. Во успешната кариера се придодава и признанието најдобар студент на Факултетот за музички уметности во Скопје.

Во оваа епизода на #МартMK, таа зборува за сите предизвици со кои се соочуваат младите уметници од земјава. „Трудот вреди“, категорична е Алиу.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Пат со угорница за младите актери

Уметник во светот на видеоигрите

Од Свети Николе до Париз со пијано

Од регионален успех до американски сон

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.