Од Свети Николе до Париз со пијано

Бројни домашни и меѓународни награди со само 13 години возраст. Тоа е Гоце Златев, млад и успешен пијанист кој може да се пофали со учество на светскиот натпревар на најдобрите во Париз.

Вели дека вложува многу труд, понекогаш со вежбање и по осум часа дневно. Веќе 5 години пијаното му е најверна придружба. Во најновото видео тој зборува и за сите предизвици што ги носи животот на млад уметник.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Од регионален успех до американски сон

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.