Партнери

Во проектот „Добро информирани граѓани како основа на демократијата“ ДМП соработува со неколку национални и локални радио станици, кои ги емитуваат радио прилозите и анализите.  


Партнерски радија во проектот се:

1. Радио Скопје, Македонско радио – програма на албански јазик

2. Радио Браво – Куманово

3. Супер радио – Охрид

4. Хит радио – Струмица

5. Радио Комета – Гостивар

6. Радио Медисон – Кичево

7. Радио Голди – Велес

8. Angels FM Радио

9. Радио ФМ – Кочани

10. Радио Делфин – Битола

11. Радио Холидеј – Прилеп

12. Радио Галакси – Кавадарци

13. Радио Плус Форте – Тетово

14. Програма Глас од Македонија – Сиднеј, Австралија

15. Радио МОФ

16. Про ФМ – Гостивар

17. Радио Штип

18. Радио Свети Николе

19. Радио Вати – Скопје