“Hulumtues në aksion” në Alsat-M
01-Dec-2016
Diversity Media filloi me realizimin e projektit “Liria e shprehjes nëpërmjet gazetarisë hulumtuese” të mbështetur nga Bashkimi Evropian përmes Qendrës për menaxhimin me ndryshimet.  Ky projekt ka për qëllim që nëpërmjet një serie të intervistave televizive që do të transmetohen në kuadër të emisionit të pasdites në televizionin Alsat-M, të ndikojë në krijimin e një ambienti më të avancuar për realizimin e të ... Мë shumë -->
U promovua publikimi “Mendo dhe fol globalisht”
09-Nov-2016
    Diversity Media në partneritet me televizionin Alsat M organizoi eventin përmbyllës të projektit  Diskutime Glokale, të mbështetur nga programi Civica Mobilitas. Pas 12 diskutimeve publike në 6 tema në 12 qytete në Maqedoni, në 6 nëntor të vitit 2016 promovuam analizën e publikuar në formë broshure për mendimet e qytetarëve në mjedise të ndryshme për tema të njëjta, që paraqet një dritare të vogël përmes së ... Мë shumë -->
Artistët nxitës të aktivimit qytetar
02-Jul-2016
„Artistët nxitës të aktivimit qytetar” është tema e debatit publik që të shtunën më datë  02.07.2016 Diversity Media do ta mbajë në Ohër. Në debatin publik, që është i hapur për publikun, panelistë janë: Vlladimir Çetkar, muzikant, Agron Biba, aktor dhe Sasho Mitanovski, gazetar. Debati organizohet në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Vendi dhe koha: Hoteli Rojall, Ohër, e shtunë më 02.07.2016, në ora 18:00.... Мë shumë -->
Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla
09-Jun-2016
„Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla” është tema edebatit të dhjetë publik të cilin e organizon të Diversity Media. Debati do të mbahet të enjten, 09.06. 2016, në ora 11 në mjediset e Pallatit të kulturës  „Beli mugri“ në Koçan. Panelistë janë: Dragana Mitroviq, krijuese e politikave rinore, Mile Levkov, profesor,Ivan Kocev, aktivist, dheIko Stefanovski,  gazetar. Debati do të mbahet në kuadër të projekt... Мë shumë -->
Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla
20-May-2016
Debati i nëntë publik, në organizim të Diversity Media do të mbahet në Kërçovë me temë: “Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla”. Debati do të mbahet të shtunën, më 21.05.2016, në ora 11 te hoteli Arabella në Kërçovë. Panelistë janë: Valdete Adili, psikologe/psikoanaliste dhe Fatlume Dervishi, gazetar. Debati do të mbahet në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Diskutimi do jetë i hapur për publikun. Që... Мë shumë -->
Territore të lira – qytete të përkohshme për emigrantët
26-Apr-2016
Maqedonia po ndërton strategjinë për problemin me emigrantët në pajtim me politikën që bën Bashkimi Evropian. Ky problem duhet shikuar nga aspekti humanitar sepse emigrantët janë njerëz. Këto janë disa nga përfundimet e debatit që u mbajt në Kumanovë në kuadër të projektit “Diskutime Glokale”. U shkëmbyen mendime nga ekspertë të sigurisë, persona që merren me çështje humanitare dhe gazetarë lokalë.   Profesori u... Мë shumë -->
Diversitet do të thotë askush mos mbesë anash
01-Apr-2016
Duke u fokusuar në raportin mes dy komuniteteve më të mëdha në vend, shpesh lëmë anash ata më të voglat, por që realisht janë po aq të rëndësishme. Diskutimi i radhës nga Diversity Media në kuadër të projektit Diskutime Glokale ishte pikërisht për sfidat e tyre dhe si t’i sjellim në dritën e vëmendjes edhe nevojat e tyre. Ky debat u realizua në Gostivar, një ndër qytetet më përbërje më të përzier të të gjithë n... Мë shumë -->
Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve
17-Mar-2016
„Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve” është tema e debatit të tetë publik që do të mbahet në Shtip, të premten më datë18.03.2016 në ora 10 në Sallën e kongreseve të Qendrës multimediatike të Kanal 77. Panelistë do të jenë: Aleksandra Bojaxhieva, eksperte dhe ish Koordinatore kombëtare për çështjet e minoriteteve, Violeta Kozhinkova, gazetare lokale. Moderator: Nazim ... Мë shumë -->
Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve
25-Feb-2016
„Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve“  është tema e debatit të shtatë publik që do të mbahet në Gostivar,të shtunën më  27.02.2016 në ora  17 në sallën e Këshillit të komunës. Panelistë në këtë debat do të jenë Albert Musliu, politolog, magjistër Muhamed Toçi, udhëheqës i sektorit për te drejtat e njeriut dhe marrëdhëniet ndëretnike në OJQ “Hëna” nga ... Мë shumë -->
E ç’mund të bëjë tjetër njeri, përveç se të ndihmojë?
08-Feb-2016
Gjevgjelia me vulën e krizës me emigrantët Emigrantët nuk janë vetëm një numër i zakonshëm. Kjo tezë u vërtetua në Gjevgjeli në debatin e organizuar në kuadër të projektit Glokale.mk. Qyteti që gjendet në rrugën që kalon nga Greqia drejt Bashkimit Evropian po përballet me një problem që është global.  Në Maqedoni dallojmë dy faza – atë para dhe atë pas miratimit të ligjit me të cilin u legalizua kalimi i personav... Мë shumë -->