Mëngjes mediatik për edukim mediatik
23-Mar-2019
Мë 23 mars të vitit 2019, Diversity Media organizoi një mëngjes mediatik me një grup gazetarësh nga Struga dhe Ohri që janë edhe korrespondentë të medieve kombëtare nga kjo pjesë  e Maqedonisë. Në takim u fol për rëndësinë e gazetarisë profesionale në luftën kundër lajmeve të rrejshme dhe dezinformatave. Pjesëmarrësit ishin të një mendimi se ky event është shumë i rëndësishëm sepse, sipas tyre, rrallë herë n... Мë shumë -->
Informimi profesional si luftë kundër manipulimeve publike
11-Feb-2019
Manipulim – të kontrollosh dikë ose diçka në avantazhin tënd, shpesh në mënyrë të padrejtë ose të pandershme. “Të kontrollosh dikë ose diçka në avantazhin tënd, shpesh në mënyrë të padrejtë ose të pandershme.” Ky është definicioni për fjalën “manipulim”. Në aspektin psikologjik ky term trajtohet si proces i shfrytëzimit të një personi për përfitimin të personit tjetër. Sa u takon marrëdhënieve publi... Мë shumë -->
Qendrat e pushtetit dirigjojnë lajme dhe manipulime
11-Feb-2019
Duke filluar nga lëvizjet civile, partitë politike, pushteti, koorporatat, grupe të tjera, angazhohen në përpjekje aktive për të diktuar rrëfimet e medias. Kjo bëhet për të kthyer informacionin që mediat përpunojnë dhe publikojnë, në favor të tyre. Pyetja e vërtetë është: sa arrijnë qendrat e pushtetit të sundojnë mediat? Aty ku shteti ka kontroll të konsiderueshëm të medias, tundimi i sundimtarve që të abuzojnë me k... Мë shumë -->
Gjuha e urrejtjes shkakton krim nga urrejtja
07-Feb-2019
Gjuha e urrejtjes është gjithkund në internet, në uebsajte, në rrjetet sociale, në kanale të ndryshme. Ajo mund të përshkruhet si lloj i mizorie kundrejt një feje, përkatësie etnike, identiteti seksual, gjinie, race apo ndonjë grupacioni të ngjashëm. Të rinjtë, si përdorues masiv dhe më pak të informuar do ta hasin patjetër në internet. Vetëm duke luajtur një lojë në internet, duke kërkuar një përkufizim ose duke dëgj... Мë shumë -->
Dezinformatat dhe lajmet e rrejshme
04-Feb-2019
Lajmet e rrejshme kanë ekzistuar gjithmonë mirëpo në vitet e fundit, me zhvillimin e internetit dhe mediave online, ata janë përhapur më shumë dhe janë bërë madje edhe mënyrë përfitimi. Mediat online e kanë lehtësuar “bërjen” e lajmeve por e kanë vështirësuar piketimin e atyre të besueshmeve. Lexuesi duhet të jetë i kujdesshëm për të vërejtur disa karakteriska të këtyre lajmeve, mos-përputhjen e fakteve dhe ndonj... Мë shumë -->
Çelës reformues në luftë kundër lajmeve të rrejshme dhe gjuhës së urrejtjes
01-Feb-2019
Institucionet kanë rol kyç në nxitjen e mendimit kritik te masa kurse, në mesin e tyre, shkollat përgatisin gjeneratat e reja për përballje me fenomenet që gjenerojnë mediat. Duke parë lajmet e rrejshme si sfidë kurse të rinjtë shpesh si target të autorëve të këtyre lajmeve, ambasadori i BE-së në Shkup Samuel Zhbogar ka theksuar rëndësinë e zhvillimit të demorkacisë dhe mendimit kritik nga njëra anë, dhe profesionalizmit ... Мë shumë -->
Gjimnazistët, të kujdesshëm ndaj mediave
31-Jan-2019
Të rinjtë në vend, megjithëse janë pak të informuar, shprehen të shqetësuar për përhapjen e lajmeve të rrejshme, sidomos në mediat elektronike. Ata thonë se është e vështirë që lajmet e rrejshme të pikasen dhe se duhet bërë kujdes në përzgjedhjen e medias dhe absorbimin e informacioneve. Amdi Bekteshi, nxënës: “mundet që edhe ajo që lexoj të jetë edhe e vërtetë por unë mendoj nëse është lajm i rrejshëm. Edhe ... Мë shumë -->
„Mendimi kritik për qytetarë aktiv” – në TV Alsat M
28-Jan-2019
Diversity Media e filloi pjesën mediatike të projektit „Mendimi kritik për qytetarë aktiv“ me një intervistë televizive në programin e televizionit Alsat M. Dushko Arsovski, një nga themeluesit e Shoqatës, foli për qëllimet dhe aktivitetet e projektit. U përfshinë edhe aspekte të fenomeneve „lajme të rrejshme“ dhe „gjuha e urrejtjes“ ndërsa e sqaroi edhe rëndësinë për një edukim më të madh mediatik si faktor më ... Мë shumë -->
Diversity Media ju bashkëngjit Rrjetit për edukim mediatik
13-Dec-2018
Diversity Media u bë anëtari i 41 i Rrjetit për edukim mediatik. Kjo është një platformë që ka për qëllim avancimin e bashkëpunimit mes faktorëve të ndryshëm në shqërinë më Maqedoni që krijojnë dhe zbatojnë aktivitete dhe projekte në sferën e edukimit mediatik. Rrjeti u promovua në prill të vitit 2017 nga Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audivizuele. Ka 34 themelues - institucione arsimore, shoqata qytetare, m... Мë shumë -->
Edukimi mediatik në piedestal në Alsat – M
01-Dec-2018
Televizioni Alsat-M ishte mikpritës i punëtorisë për edukim mediatik për punonjësit e tij në kuadër të projektit  „KriThink“ të financuar nga Bashkimi Evropian. Në trajnimin „in-house“ të cilin e realizoi ekipi i Diversity Media morën pjesë gazetarë dhe udhëheqës të emisioneve, ndërsa në të u fol për kujdesin që duhet pasur për gjuhën e urrejtjes, veçanërisht për atë se si përcillen lajmet dhe informacionet. ... Мë shumë -->