Premiera botërore e „Vendi i mjaltë“
30-Nov-2018
Shoqata Diversity Media ndjehet krenare për suksesin më të fundit të një prej themeluesve të saj, Samir Luma. Ai, bashkë me Femi Daut, është drejtor i fotografisë të filmit dokumentar „Vendi i mjaltë” i cili do ketë premierën e tij botërore në festivalin më të madh amerikan të filmit të pavarur Sundance të themeluar nga aktori dhe regjisori legjendar Robert Redford. Filmi me regji të Ljubomir Stefanov dhe Tamara Kotevska ... Мë shumë -->
Gjimnazistët Kërçovarë nuk duan të bëhen gazetarë
02-Nov-2018
Gjimnazistët kërçovarë duan ta dinë se si funksionon gazetaria, por nuk kanë interes që ta zgjedhin atë si profesionin e tyre. Ky është një nga përfundimet e punëtorisë për edukim mediatik në këtë qytet që u mbajt më 1 nëntor 2018. Fëmijët kërkonin më shumë informacion, duke thënë se mediat janë të vërshuara vetëm nga gjëra të këqija. Ata treguan interes për atë se si identifikohen lajmet e rrejshme dhe se si t... Мë shumë -->
Gjimnazistët kërkojnë një lëndë të re të detyrueshme
28-Oct-2018
Gjimnazistët nga Ohri dhe nga Struga kërkojnë që Edukimi mediatik të jetë lëndë e detyrueshme në procesin arsimor. Ky është një nga përfundimet e punëtorisë që u mbajt më datë 27 tetor  të vitit 2018 në Strugë. Pjesëmarrësit kishin mundësi të njihen dhe të bisedojnë për fenomenin “lajme të rrejshme” dhe për atë se si të dallojnë dhe si të përballen me gjuhën e urrejtjes në rrjetet sociale.  Eventin e mbë... Мë shumë -->
Gjimnazistët nga Struga, Ohri dhe Kërçova do mësojnë për edukim mediatik
26-Oct-2018
Diversity Media po përgatit dy punëtori për gjimnazistët nga tre qytetet në Maqedoninë jugperëndimore, Struga, Ohri dhe Kërçova. Krahas edukimit mediatik, të rinjtë do mësojnë diçka më shumë për atë se si të dallojnë gjuhën e urrejtjes, para së gjithash në rrjetet sociale të cilat ata i përdorin për çdo ditë, si dhe për lajmet e rrejshme dhe dezinformatat. Punëtoritë do i realizojmë bashkë me Katаrina Sinadinovsk... Мë shumë -->
“Hulumtues në aksion” në Alsat-M
01-Dec-2016
Diversity Media filloi me realizimin e projektit “Liria e shprehjes nëpërmjet gazetarisë hulumtuese” të mbështetur nga Bashkimi Evropian përmes Qendrës për menaxhimin me ndryshimet.  Ky projekt ka për qëllim që nëpërmjet një serie të intervistave televizive që do të transmetohen në kuadër të emisionit të pasdites në televizionin Alsat-M, të ndikojë në krijimin e një ambienti më të avancuar për realizimin e të ... Мë shumë -->
U promovua publikimi “Mendo dhe fol globalisht”
09-Nov-2016
    Diversity Media në partneritet me televizionin Alsat M organizoi eventin përmbyllës të projektit  Diskutime Glokale, të mbështetur nga programi Civica Mobilitas. Pas 12 diskutimeve publike në 6 tema në 12 qytete në Maqedoni, në 6 nëntor të vitit 2016 promovuam analizën e publikuar në formë broshure për mendimet e qytetarëve në mjedise të ndryshme për tema të njëjta, që paraqet një dritare të vogël përmes së ... Мë shumë -->
Artistët nxitës të aktivimit qytetar
02-Jul-2016
„Artistët nxitës të aktivimit qytetar” është tema e debatit publik që të shtunën më datë  02.07.2016 Diversity Media do ta mbajë në Ohër. Në debatin publik, që është i hapur për publikun, panelistë janë: Vlladimir Çetkar, muzikant, Agron Biba, aktor dhe Sasho Mitanovski, gazetar. Debati organizohet në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Vendi dhe koha: Hoteli Rojall, Ohër, e shtunë më 02.07.2016, në ora 18:00.... Мë shumë -->
Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla
09-Jun-2016
„Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla” është tema edebatit të dhjetë publik të cilin e organizon të Diversity Media. Debati do të mbahet të enjten, 09.06. 2016, në ora 11 në mjediset e Pallatit të kulturës  „Beli mugri“ në Koçan. Panelistë janë: Dragana Mitroviq, krijuese e politikave rinore, Mile Levkov, profesor,Ivan Kocev, aktivist, dheIko Stefanovski,  gazetar. Debati do të mbahet në kuadër të projekt... Мë shumë -->
Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla
20-May-2016
Debati i nëntë publik, në organizim të Diversity Media do të mbahet në Kërçovë me temë: “Perspektivat e të rinjve në mjediset e vogla”. Debati do të mbahet të shtunën, më 21.05.2016, në ora 11 te hoteli Arabella në Kërçovë. Panelistë janë: Valdete Adili, psikologe/psikoanaliste dhe Fatlume Dervishi, gazetar. Debati do të mbahet në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Diskutimi do jetë i hapur për publikun. Që... Мë shumë -->
Territore të lira – qytete të përkohshme për emigrantët
26-Apr-2016
Maqedonia po ndërton strategjinë për problemin me emigrantët në pajtim me politikën që bën Bashkimi Evropian. Ky problem duhet shikuar nga aspekti humanitar sepse emigrantët janë njerëz. Këto janë disa nga përfundimet e debatit që u mbajt në Kumanovë në kuadër të projektit “Diskutime Glokale”. U shkëmbyen mendime nga ekspertë të sigurisë, persona që merren me çështje humanitare dhe gazetarë lokalë.   Profesori u... Мë shumë -->