Maqedoni "zviceriane", njerëzit opozitë!?
04-Nov-2011
Lubomir Fërçkovski, profesor në fakultetin juridik sygjeron ndryshimin e sistemit politik në Maqedoni. Ai thotë se modeli zvicerian i cili është i bazuar në konsesus, me një qeveri që përbëhet nga koalicione të gjëra dhe pa opozitë parlamentare është më i përshtatshëm për Maqedoninë. Por, çfarë nënkupton ky model zvicerian dhe sa realisht mund të pranohet një nismë e tillë? Në emisioni “Shqip” në Top-Channel... Мë shumë -->
Të rinjtë më shumë vrapojnë pas politikës se sa pas topit
03-Nov-2011
Të rinjtë në Maqedoni kanë humbur ndjesinë e avangardës dhe bëhen anëtarë të partive vetëm për të fituar një vend pune, vlerësojnë disa nga udhëheqësit e mëparshëm të forumeve rinore partiake. Por, valëvitjet që u shfaqën kohët e fundit te socialdemokratët e rinj tregojnë për të kundërtën, se disa të rinj partiakë kërkojnë reforma për shkak se zëri i tyre nuk arrin deri tek më të moshuarit e partisë. Nj... Мë shumë -->
Punëtorë kanë kredituar pronarët dhe tani kërkojnë paratë në gjyq
25-Oct-2011
Më shumë se dyqind punëtorë nga dy kompani në Shtip me kërkesë të punëdhënësve të tyre kanë marrë kredi dhe paratë ua kanë dhënë atyre. Kreditë pjesërisht ose plotësisht i kanë kthyer vetë. Tani ata padisin punëdhënësit bizneset e të cilëve kanë dështuar plotësisht. Këta qytetarë i pret një luftë e lodhshme për të dëshmuar, sepse për bankat ka rëndësi vetë se kush i ka marrë paratë e jo kush i ka shpenz... Мë shumë -->
Nacionalizmi po lëkund Ballkanin - shtetet e ushqejnë
25-Oct-2011
Sipas disa vlerësimeve vendet në rajon vuajnë nga nacionalizmi pa dallim nëse janë aspirante apo tashmë janë anëtare të Bashkimit Evropian. Duke marrë si shembull Maqedoninë dhe Bullgarinë, alarmant është fakti që ky nacionalizëm ushqehet edhe nga qeveritë aktuale. Regjistrimi i popullsisë, barrikadat në kufi, fushata për ndërtimin e përmendoreve gjigante, ndalimi i paradës së homoseksualëve, protestat kundër romëve, ja... Мë shumë -->
Shumë medie pak liri
25-Oct-2011
Liria e Medies, por dhe vetë koncepti i lirisë së shprehjes po shënon cënim jo vetem në Maqedoni por edhe thuajse në të gjitha vendet e evropës juglindore. Këtë gjë e thonë disa raporte ndërkombëtare, ndër të cilët i fundit ishte Raporti i progresit i Komisionit Evropian. Por pse ndodh një gjë e tillë? Nëse merr telekomandën në dorë dhe fillon të kërkosh kanale, vëmë re një numër të madh kanalesh televizive në t... Мë shumë -->