Diversitet do të thotë askush mos mbesë anash
01-Apr-2016
Duke u fokusuar në raportin mes dy komuniteteve më të mëdha në vend, shpesh lëmë anash ata më të voglat, por që realisht janë po aq të rëndësishme. Diskutimi i radhës nga Diversity Media në kuadër të projektit Diskutime Glokale ishte pikërisht për sfidat e tyre dhe si t’i sjellim në dritën e vëmendjes edhe nevojat e tyre. Ky debat u realizua në Gostivar, një ndër qytetet më përbërje më të përzier të të gjithë n... Мë shumë -->
Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve
17-Mar-2016
„Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve” është tema e debatit të tetë publik që do të mbahet në Shtip, të premten më datë18.03.2016 në ora 10 në Sallën e kongreseve të Qendrës multimediatike të Kanal 77. Panelistë do të jenë: Aleksandra Bojaxhieva, eksperte dhe ish Koordinatore kombëtare për çështjet e minoriteteve, Violeta Kozhinkova, gazetare lokale. Moderator: Nazim ... Мë shumë -->
Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve
25-Feb-2016
„Komunitetet më të vogla të humbura në botën paralele të maqedonasve dhe shqiptarëve“  është tema e debatit të shtatë publik që do të mbahet në Gostivar,të shtunën më  27.02.2016 në ora  17 në sallën e Këshillit të komunës. Panelistë në këtë debat do të jenë Albert Musliu, politolog, magjistër Muhamed Toçi, udhëheqës i sektorit për te drejtat e njeriut dhe marrëdhëniet ndëretnike në OJQ “Hëna” nga ... Мë shumë -->
E ç’mund të bëjë tjetër njeri, përveç se të ndihmojë?
08-Feb-2016
Gjevgjelia me vulën e krizës me emigrantët Emigrantët nuk janë vetëm një numër i zakonshëm. Kjo tezë u vërtetua në Gjevgjeli në debatin e organizuar në kuadër të projektit Glokale.mk. Qyteti që gjendet në rrugën që kalon nga Greqia drejt Bashkimit Evropian po përballet me një problem që është global.  Në Maqedoni dallojmë dy faza – atë para dhe atë pas miratimit të ligjit me të cilin u legalizua kalimi i personav... Мë shumë -->
Emigrantët nuk janë vetëm numër
28-Jan-2016
„Emigrantët nuk janë vetëm numër” është tema e debatit publik i cili në organizim të Diversity Media do të mbahet të shtunën më 30 janar në orën 12 në Eurokolexh në Kumanovë. Diskutimi organizohet në kuadër të projektit Diskutime Glokale.  Panelistë në këtë temë do jenë profesor Vlladimir Pivovarov, këshilltar në Ministrinë e punëve të brendshme, aktivisti Kastriot Rexhepi dhe Svetllana Antiq – Jovçevska, ga... Мë shumë -->
Ndotja, motiv për veprim qytetar dhe institucional
26-Jan-2016
Ndotja e ajrit në Tetovë gjatë viteve të fundit kaloi dhjetëfishin e kufijve të normales dhe u përcoll me polemika dhe protestime nga banorët dhe sektori civil. Nga Komuna e Tetovës, në debatin e organizuar në kuadër të projektit diskutime glokale, thonë se tashmë janë ndërmarrë shumë masa që kanë qenë të nevojshme për reduktimin e ndotjes. Sipas Teuta Xhaferit, sekretare në Komunën e Tetovës, nuk duhet të harrohet fakt... Мë shumë -->
Diaspora të vijë dhe të votojë në Maqedoni
17-Dec-2015
Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore, diaspora të votojë në Maqedoni, lista të hapura për deputetët. Këto janë disa nga përfundimet që dolën nga debati në Strumicë në kuadër të projektit Diskutime Glokale_mk. Nano Ruzhin, profesor universitar, ish deputet dhe diplomat shpjegon thelbin e modeleve zgjedhore. „Qytetarët mes veti duhet të bëjnë një lloj marrëveshjeje shoqërore, e jo tu imponohet që të gjithë do mend... Мë shumë -->
Debat i hapur në Tetovë - Mjedisi i pastër si e drejtë themelore e njeriut
02-Dec-2015
Tema e diskutimit të katërt nën organizimin e Diversity Media është “Mjedisi i pastër si e drejtë themelore e njeriut”. Diskutimi do të zhvillohet të enjten më 3 dhjetor, nga ora 12.00 në sallën e këshillit të Komunës së Tetovës. Diskutimi zhvillohet në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Panelistë për këtë temë do të jenë Arianit Xhaferi, lider i Eko Gerilla dhe Teuta Xhaferi Sekretate e Komunës së Tetovës. ... Мë shumë -->
Ambienti i pastër jetësor është e drejtë themelore e njeriut
29-Oct-2015
“Ambienti i pastër jetësor është e drejtë themelore e njeriut”. Kjo është tema e diskutimit të tretë publik që do të zhvillohet të shtunën më 31 tetor, 2015, në sallën e vogël të hotelit Milenium në Manastir me fillim në ora 19.00. Diskutimi organizohet nga Diversity Media, në kuadër të projektit Diskutime Glokale. Panelistë do të jenë Besa Tateshi, eksperte e ekologjisë nga Ministria e Ambientit Jetësor dhe Planif... Мë shumë -->
Deputetë të mençur dhe lista të hapura
22-Oct-2015
Struganët ishin mikpritësit e diskutimit të parë publik të shoqatës Diverstity Media e titulluar “Sistemet zgjedhore, për interes të qytetarëve apo partive politike”.  Përfundimi na diskutimi ishte se qytetarët duan përfaqësim më dinjitoz në parlament dhe një sistem i cili do t’ju mundësojë më shumë zgjidhje direkte qytetarëve. Ky diskutim publik është pjesë e projektit “Diskutime Glokale” që realizohet në ba... Мë shumë -->