Strumicë diskutimi për sistemet zgjedhore
20-Oct-2015
Diskutimi i dytë publik shoqatës Diverstity Media i titulluar “Sistemet zgjedhore, për interes të qytetarëve apo partive politike” u zhvillua në Strumicë. Panelistë në këtë diskutim ishin Nano Ruzhin, profesor universitar dhe Vane Trajkov, gazetar lokal.  Profesori Ruzhin gjatë diskutimit theksoi se pa dallim se çfarë modeli zgjedhor do të përdoret, kultura politike dhe organizimi i zgjedhjeve të drejta është më me rën... Мë shumë -->
Struganët janë për një njësi zgjedhore dhe lista të hapura
30-Sep-2015
Struganët ishin mikpritësit e diskutimit të parë publik të shoqatës Diverstity Media e titulluar “Sistemet zgjedhore, për interes të qytetarëve apo partive politike”.  Një nga pjesëmarrësit në diskutim, politologu Bashkim Bakiu u shpreh se angazhohet për një sistem zgjedhor ku Maqedonia do të ishte një njësi zgjedhore dhe përjashtoi mundësinë e zgjedhjes së deputetëve nga diaspora.   - Studimet tona tregojnë se q... Мë shumë -->
Sistemet zgjedhore, për interes të qytetarëve apo partive politike
24-Sep-2015
“Sistemet zgjedhore, për interes të qytetarëve apo partive politike”, është titulli i diskutimit të parë të cilin e organizon Diversity Media në kuadër të projektit Diskutime Glokale, i cili do të organizohet pranë Tetarit Poshka në Strugë, të shtunën më datë 26 shtator, me fillim në ora 17.00. Panelistë për këtë temë do të jenë Bashkim Bakiu, politolog dhe Adrian Demiri, jurist. Qëllimi i këtij debati të parë, ... Мë shumë -->
Pronarë dhe kaseta video
01-May-2014
Në një kohë kur sundojnë korporatat botërore, e drejta për privaci në vendin e punës bëhet e diskutueshme dhe shoqërohet nga një numër shkeljesh. Sipas njohësve, në Maqedoni kjo që zbatohet edhe më vështirë, sidomos kur mbikëqyrja me kamera po bëhet një “lojë” interesante, ndërsa mbikëqyrja e komunikimit tashmë po kalon në voajerizëm. Cilat janë shkeljet më të shpeshta të të drejtave dhe detyrave në punë? Ana... Мë shumë -->
Children play elections!
17-Mar-2014
Skopje - Elections are introduced to children through games like "Ludo" and textbooks which at the age of nine teach them how to vote and how councilors are elected in municipalities by Zaklina Hadzi-Zafirova Presidential elections. A title written in capital letters on a box that resembles that of the well-known board game "Ludo", but of some other contents. And another picture. On the front there are figures with hands raised up which associat... Мë shumë -->
Trauma of detention by mistake treated with only 500 denars per day
25-Dec-2013
Skopje - Senat Sh. from Kumanovo, at the age of 22, in 2007, by mistake of the Macedonian judicial system, served one year and ten months in prison. Along with several members of his family he was arrested and charged with committing fourfold murder. But during the trial it was proved that Senat Sh. was not guilty and was acquitted by Valentina Stojancevska For lost almost two years the boy has been suing the state, and last year he received a d... Мë shumë -->
Ndotja e rrezikshme e Pollogut
20-Dec-2013
Me shikimin e drejtuar nga shtëllungat e tymit, Memedali Ametishprehet i shqetësuar lidhur me sëmundjet që sjell ajri i ndotur nga Kombinati Metalurgjik Silmak në fshatin Jegunoc. Ai jeton në fshatin Kopanicë të komunës së Jegunocit, në veri-perëndim të Maqedonisë dhe është i brengosur për ajrin me aromë metalesh që thith ai dhe familja e tij. Urim Hasipi   Thotë se fabrika daton që para pesë dekadash dhe tani lë... Мë shumë -->
Komunikim i njëkahshëm
17-Dec-2013
Nuk ka informacione të mjaftueshme për vendimmarrjen të pushtetit lokal nga qytetarët, ndonëse ka përpjekje edhe nga pushteti edhe nga OJQ-të, sërish informacioni që mbërrin tek qytetarët është i pakët, ishte konstatimi nga debati i OJQ Diversity Media organizuar në qytetin e Gostivarit. Tema e debatit ishte “A miratohen politikat lokale me konsultime edhe të qytetarëve”. Ky ishte debate i 12 dhe i fundit i projektit “Debat... Мë shumë -->
„Punë vullnetareˮ për para
09-Dec-2013
Puna vullnetare është veprimtari bamirëse që kontribuon për përmirësimin e jetës të të tjerëve, e për të cilën nuk kërkohet ndonjë kompensim financiar. Megjithatë, kjo veprimtari këto vitet e fundit mori një kuptim tjetër. Institucionet shtetërore po angazhojnë gjithnjë e më shumë vullnetarë, si një shkallë më afër punësimit. Ithtarët e angazhimit vullnetar thonë se kështu humbet kuptimi i punës vullnetare.  Kj... Мë shumë -->
Politika e zbraz Maqedoninë
03-Dec-2013
Maqedonia ka masa aktive dhe politika për ta parandaluar emigrimin masovik të njerëzve, por në realitet po ndodh e kundërta. Një pjesë e ekspertëve të cilët morën pjesë në debatin që u mbajt në Prilep arritën në përfundimin se fajin për këtë gjendje e kanë edhe qytetarët të cilët nuk ndërmarrin iniciativa për të filluar një biznes. Arsyet i shohin te mungesa e iniciativës tek njerëzit, por edhe në partizimin e shoq... Мë shumë -->