„Migracioni do të zvogëlohet nëse situata politike në Maqedoni përmirësohetˮ
27-Nov-2013
Në këtë temë të debatit të dhjetë me radhë në radio debatuan Mariçe Treneska, punonjës social dhe Aleksandar Cvetkoski, magjistër i shkencave ekonomike. Që të dy nga Prilepi. Debati në radio i Shoqatës Diversity Media bëhet në kuadër të projektit të ri „Debati bën ndryshimˮ, projekt i financuar nga Fondi Nacional për demokraci nga Uashingtoni. Ky është një nga katër debatet në radio që do të organizohen në dis... Мë shumë -->
Debat i „partizanëve dhe gjermanëve“
20-Nov-2013
Në Maqedoni nuk ka debat, ndërsa fajin për këtë e ndajnë qytetarët, mediet dhe politikanët. Një pjesë e ekspertëve dhe gazetarëve mendojnë se qytetarët e meritojnë një gjendje të këtillë sepse nuk i tregojnë qëndrimet e tyre. Gazetarët, nga ana tjetër, janë dorëzuar për shkak të presionit politik dhe kanë lejuar që programin e tyre ta diktojnë partitë. Përgatiti Dushko Arsovski Kush do e besonte se dueli televiziv... Мë shumë -->
Për debatin dhe debatimin
15-Nov-2013
   Diversity Media, sot më 15 nëntor të vitit 2013 në Librarinë çarshisë promovoi broshurën „Debate _mk.   Broshura është një produkt i të dhjetë debateve në tema të ndryshme dhe aktuale që Diversity Media i organizoi në periudhën nga muaji prill e deri në muajin shtator të vitit 2013. Në të do gjeni fotografi dhe citate më interesante nga panelistët nga të gjithë debatet publik. Kjo broshurë u mundësua me gran... Мë shumë -->
Patient odyssey: Veles via Skopje through Stip
15-Nov-2013
Veles - Seventy-year-old Rodna J. from Veles got psoriasis last spring. She lives in Kojnik, on the hill on the right part of the town and she came to the Health Center in the town center on foot, so that a skin doctor to see her. But at the specialist clinic instead of a doctor she was met by a nurse explaining that the clinic was not working as the specialist had retired By Ubavka Janevska - The fact that I was walking from the hill in vain wa... Мë shumë -->
Tango dhe cash për maqedonasit dhe shqiptarët
14-Nov-2013
   “Maqedonia dhe shqiptarët në rajon” ishte tema e debatit të dhjetë publik i cili është i fundit i Shoqatës Diversity Media. Debati nxorri në sipërfaqe si rrallë herë kënvështirime të ndryshme për shqiptarët nga vetë përfaqësues maqedonas. Kurse ata shqiptar thanë se pala shoqëria maqedoanse nëpërgjithsi edne nuk njeh zhvillimet shqiptare brenda dhe në rajon. Përgatiti Nazim Rashidi Qëndrime të ndyshme dhe vi... Мë shumë -->
Lëvizja partiake para asaj studentore
13-Nov-2013
   Në Maqedoni nuk ka ndonjë lëvizje studentore të dukshme që mund të imponohet si faktor. Aktivistët dhe analistët mendojnë se Kuvendi studentor si formë më masovike e organizimit është humbur mes problemeve reale të qytetarëve akademik dhe prioriteteve partiake të kryesisë studentore. Nga ana tjetër, ka edhe forma të tjera të shumta të cilat veprojnë në rrjetet sociale. Kjo ishte tema e debatit publik me titull “Lëv... Мë shumë -->
„Nuk ka debat sepse nuk kemi përse të debatojmëˮ
13-Nov-2013
Në këtë temë të debatit të nëntë me radhë në radio debatuan Olivera Trajkovska, redaktore e emisionit Uin-Uin, gazetariZoran Ivanov, gazetari dhe themeluesi i portalit MKD.mk Aleksandar Damovski dhe profesori universitar Mimoza Ristova. Debati në radio i organizuar nga Shoqata Diversity Media është në kuadër të projektit “Debati bën ndryshimˮ, i financuar nga Fondi Kombëtar për Demokraci nga Uashingtoni. Si çdo të mar... Мë shumë -->
Dangerous drugs on the market
08-Nov-2013
The SCOOP investigation showed that even approved products from some of the most famous European pharmaceutical companies are traded on the black market with no government controls. Many of those medicines are counterfeit and sold to unsuspecting consumers. By Zaklina Hadzi-Zafirova and Xhelal Neziri Suzana S. from Gostivar was stunned when she realized that the colic syrup she had bought for her baby at the local pharmacy was actually expired... Мë shumë -->
Romët mbetën me „mëngë të shkurtra”
08-Nov-2013
Dy vite para përfundimit të Dekadës për inkuadrimin e Romëve, jeta e këtij komuniteti në Maqedoni nuk ka pësuar ndonjë përmirësim të dukshëm. Këtë e thotë aktivistët dhe politikanët romë, të cilët nuk kanë shembuj pozitiv, përveç disa përmirësimeve të vogla në arsimin e romëve. Ku qëndron problemi?Te mosinformimi, te dominimi i streotipeve dhe diskriminimi ose tek kriza ekonomike? Përgjigjet i kërkuam përmes debati... Мë shumë -->
Factory for "production" of beggars
06-Nov-2013
While continuing exploitation and transportation of children from vulnerable families and without personal documents which are transported into the cities to beg alms, criminals have gone a step further By Arben ZEQIRI One young girl, but aggravated by the conditions of life, holding a few months baby in her hands sitting on a sidewalk in the center of Tetovo. Inspired by the allegations circulating in public, that to those babies were given alc... Мë shumë -->