Ekonomi ose ekologji?
08-Aug-2013
   Aksioni i pushtetit lokal në Strugë për shembjen e objekteve të paligjshme në hapësira publike deri më tani mbeti shembulli i vetëm pas ndryshimit të pushtetit lokal në Maqedoni. Kjo ishte një nga temat për të cilat u diskutua në debatin “Hapësira publike përkundrejt ekspansionit urban” e cila u zhvillua nëa Strugë, nën organizimin e shoqatës “Diversity Media”. Profesori Nikos Çausidis, autor i librit “Projekt... Мë shumë -->
Debate_mk - Patriot je nëse investon në Maqedoni
01-Aug-2013
  “Patriot je nëse investon në Maqedoni”. Kjo ishte tema e gjashtë me radhë nga cikli i debateve publike që nëpër Maqedoni i organizon Shoqata e qytetarëve Diversiti Media. Në Kërçovë debatuan ekspertë, politikanë, përfaqësues të qeverisjes lokale dhe qytetarë. Këshilltari në këshillin komunal, Vanço Sërbakoski thotë që vetëqeverisja lokale “absolutisht nuk flet për investime. Kemi për punë se sa udhëheqës ... Мë shumë -->
ARTIM SHAQIRI: Të ndalohet futbolli për pesë vite
18-Jul-2013
   Pas një sërë incidentesh në terrenet e sportit të shoqëruara me retorikë nacionaliste, kulminacion u arrit në ndërprerjen e finales së Kupës së Maqedonisë në futboll. Dy ekipet nga Tetova, Teteksi dhe Shkëndia, në mes të Shkupit nuk arritën të përfundonin ndeshjen pas nxitjeve me thirrje nacionaliste nga ana e tifozëve. Diversity Media në debatin që organizoi në Tetovë parashtroi pyetjen – Kur u bë sporti faktor p... Мë shumë -->
Komunë partiake ose komunë e qytetarëve
09-Jul-2013
   Politizimi ose partizimi janë pengesat kryesore në Republikën e Maqedonisë për mosfunksionimin e institucioneve publike në favor të qytetarëve. Një nga sferat që ky fenomen nuk e len pa e prekur është edhe qeverisja lokale. Si qeveriset në komunat e vendit? Si kuptohet qeverisja lokale? Si bëhesh pjesë e administratës publike? Për këto dhe në shumë pyetje të tjera lidhur me qeverisjen në nivel lokal në Republikën e Ma... Мë shumë -->
Debate_mk - Pse sporti në Maqedoni përçan në vend që të bashkojë?
08-Jul-2013
   Si ndodhi që sporti të shndërrohet në një faktor përçarës, në vend të një faktori bashkues, u debatua në debatin e pestë të Shoqatës Diversiti Media në Tetovë. Dy klube futbollistike tetovare – “Teteksi” dhe “Shkëndija”, njëra ekip “maqedonase” dhe tjetri “shqiptare” nuk arritën që ta përfundojnë finale e Kupës së Maqedonisë në futboll. Njëri nga panelistët e debatit, futbollisti Artim Shaqiri, ... Мë shumë -->
Debate_mk - Komunë partiake ose komunë e qytetarëve?
14-Jun-2013
   Si qeveriset në komunat e vendit? Si kuptohet qeverisja lokale? Si bëhesh pjesë e administratës publike? Për këto dhe në shumë pyetje të tjera lidhur me qeverisjen në nivel lokal në Republikën e Maqedonisë, Diversiti Media do të mundohet t’ju japë përgjigje në debatin e katërt me radhë. Debati u mbajt në 13 qershor të vitit 2013 në sallën e këshillit të komunës së Çairit në Shkup. Në këtë temë të nxe... Мë shumë -->
DANEVSKI IKU PËRPARA SYRIT TË ZGJUAR TË POLICISË
13-Jun-2013
Përderisa funksionari i dikurshëm i qeverisë së Lupço Georgievskit në Bullgari ndërton imazhin e konsulentit dhe biznesmenit, Prokuroria në Shtip dhe Sveti Nikollë përpiqet të provoj që kombinatin e bujqësisë “Xhumajlija”, Zoran Danevski ka hyrë në mënyrë joligjore. Me hapjen procedurës së falimentimit doli në shesh që shteti  e ndihmon kombinatin dhe ka toleruar edhe mosdisciplinë financiare. Analizë e Vesna Kollovs... Мë shumë -->
Debate_mk - Komunë partiake ose komunë e qytetarëve?
12-Jun-2013
   Si qeveriset në komunat e vendit? Si kuptohet qeverisja lokale? Si bëhesh pjesë e administratës publike? Për këto dhe në shumë pyetje të tjera lidhur me qeverisjen në nivel lokal në Republikën e Maqedonisë, Diversiti Media do të mundohet t’ju japë përgjigje në debatin e katërt me radhë. Këtë herë ai do të jetë me temë “ Komunë partiake ose komunë e qytetarëve?”. Debati do të mbahet nesër, më 13 qershor t... Мë shumë -->
PUSHTETI APSOLUT, APSOLUTISHTË SHKATËRRON
06-Jun-2013
   Qeveria e Maqedonisë praktikon qeverisje të ngushtë demokratike, ku partia ështëpothuajse e barabartëme shtetin. Në kushtet kur një koalicion qeverisës mban pothuajse gjithçka nën kontroll, kurse iniciativat qytetare për të kontrolluar qeverinë pothuajse edhe nuk ka, plotësishtë me vend është pyetja – a jeton shoqëria në Maqedoni në kushte të pushtetit apsolut? Kjo ishte tema e debatit të tretë që Diversiti media e... Мë shumë -->
Debate_mk - Pushteti apsolut
24-May-2013
   Mënyra apsolute për qeverisje ose bashkim i bazave të demokracisë parlamentare është sistemi që e praktikon qeverisja lokale dhe qëndrore? Si sillet qeveria, veçanërishtë për periudhën pas zgjidhjeve lokale, kur koalicioni qeveritar edhe më shumë e përforcoi pozitën e tij. Ku janë qytetarët të cilët janë themel i demokracisë, a janë vetëm makinë votuese të partive të përqëndruara fortë me liderë të pandryshue... Мë shumë -->