diversity

519 POSTS 0 COMMENTS

Violina dhe videografia shkojnë dorë për dore

video
Ajo është 14 vjeçe dhe ka fituar shumë çmime në vend dhe ndërkombëtare. Hana Abdullahi është një violiniste e re e...

Виолина и видеографија одат заедно

video
Има 14 години и бројни домашни и меѓународни награди. Хана Абдулахи е млада виолинистка која ниже успеси уште од најрана возраст....

Violinistja me bagazh ndërkombëtar

video
Lida Aliu, është një violiniste e re nga Maqedonia. Mund të krenohet me shumë çmime ndërkombëtare. Karrierës së suksesshme i shtohet edhe...

Виолинистка со меѓународен багаж

video
Лида Алиу е млада виолинистка од Македонија. Може да се пофали со повеќе меѓународни награди. Во успешната кариера се придодава и признанието...

Пат со угорница за младите актери

video
Театарот го почнал како игра па му станал професионална определба. Вака во една реченица може да се опише досегашна кариера на младиот...

Rrugë e përpjetë për aktorët e rinj

video
Teatrin ka filluar si lojë, e pastaj e ka zgjedhur si profesion. Kështu me një fjali mund të përshkruhet karriera e deritanishme...

Уметник во светот на видеоигрите

video
Креира ликови, им дава карактер, ги става во простор за врвно доживување на љубителите на видеоигри. Иако млад, 21-годишниот Тино Андов има...

Artist në botën e video lojërave

video
Krijon personazhe, i vendos ato në një hapësirë për një kënaqësi superiore të adhuruesve të video lojërave. Edhepse i ri, 21 vjeçari...

Me piano nga Sveti Nikole në Paris

video
Është vetëm 13 vjeç por ka fituar një numër të madh të çmimeve ndërkombëtare dhe në vend. Ky është Goce Zllatev,...

Од Свети Николе до Париз со пијано

video
Бројни домашни и меѓународни награди со само 13 години возраст. Тоа е Гоце Златев, млад и успешен пијанист кој може да се...
Skopje
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
36 %
0.4kmh
0 %
Thu
14 °
Fri
17 °
Sat
17 °
Sun
11 °
Mon
11 °