diversity

517 POSTS 0 COMMENTS

Punëtorë kanë kredituar pronarët dhe tani kërkojnë paratë në gjyq

Më shumë se dyqind punëtorë nga dy kompani në Shtip me kërkesë të punëdhënësve të tyre kanë marrë kredi dhe paratë ua...

Nacionalizmi po lëkund Ballkanin – shtetet e ushqejnë

Sipas disa vlerësimeve vendet në rajon vuajnë nga nacionalizmi pa dallim nëse janë aspirante apo tashmë janë anëtare të Bashkimit Evropian. Duke...

Shumë medie pak liri

Liria e Medies, por dhe vetë koncepti i lirisë së shprehjes po shënon cënim jo vetem në Maqedoni por edhe thuajse në...

Многу медиуми, малку слобода

Слободата на медиумите, но исто така и на самиот концепт на слободата на изразување се загрозени не само во Македонија, но, исто така, во речиси сите земји...

Работници земале кредити за своите газди и сега парите си ги...

Над стотина работници од две штипски компании зеле кредит по барање на своите газди и парите им ги дале ним. Кредитите делумно...

Национализмот го тресе Балканот-државите го потхрануваат

Земјите во регионот страдаат од национализам без разлика дали се кандидатки или членки на Европската Унија. Според примерот на Македонија и на...

(Против)уставен релјеф на Порта Македонија?

Објектот промовиран пред неколку дена, кој е дел од „Скопје 2014“ предизвикува реакции. Портата Македонија, која личи на Триумфалната капија во Париз...
Skopje
few clouds
8.8 ° C
8.8 °
8.8 °
100 %
0.5kmh
20 %
Wed
26 °
Thu
24 °
Fri
28 °
Sat
24 °
Sun
26 °