dusko arsovski

46 POSTS 0 COMMENTS

Влијанието на карантинот врз стресот кај луѓето

Во тек на последните месеци, а посебно за време на карантин, стресот, стравот и депресијата зафатија поголем дел од нашите животи. Секој од нас...

Ndikimi i karantinës tek stresi i njerëzve

Gjatë muajve të fundit, e sidomos gjatë karantinës, stresi, frika dhe depresioni u bënë pjesë edhe më shumë e jetës sonë. Secili nga ne...

Плановите висат, но здравјето е на прво место!

КОВИД 19 го погоди светот како невидена глобална здравствена закана, која предизвика доста негативни ефекти кај најкревката група на општеството – младите. Разни студии покажале...

Planet pezull, por shëndeti i pari!

COVID 19 ka prekur botën si një kërcënim global i pashembullt shëndetësor i cili ka shkaktuar mjaftë efekte anësore tek grupmosha më fragjile e...

Северна Македонија не носи маски!

Северна Македонија е една од земјите кои имаат голем број нa заразени од Ковид 19. Властите постојано повикуваат на применување на мерките како физичко...

Maqedonia e Veriut nuk mban maska!

Maqedonia e Veriut është një nga vendet që ka numrin më të madh të të prekurve me Kovid 19. Autoritetet bëjnë thirrje të vazhdueshme...

Верниците „не ги фаќа“ корона вирусот!

Веќе неколку месеци поминаа откако Светската здравствена организација (СЗО) го прогласи коронавирусот за пандемија на светско ниво, но сепак , некои од верниците на...

Besimtarët “nuk i zë” virusi korona!

Janë bërë disa muaj tashmë që Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka shpallur virusin korona një pandemi botërore, megjithatë disa nga besimtarët e religjioneve...

Вирусот се шири со дронови од небото

Шефкије Аласани, Теута Бучи, Рита Сила, Албрие Џемаили, Лутфије Нухиу и Адем Јашари Со почетокот на глобалната пандемија Ковид 19, започна и жестока кампања на...

Virusi u shpërnda me dronë nga qielli

Shefkije Alasani, Teuta Buçi, Rrita Syla, Albërie Xhemaili, Lutfije Nuhiu, Adem Jashari Bashkë me fillimin e pandemisë globale të COVID19 filloi dhe një fushatë e...
Skopje
scattered clouds
10.8 ° C
10.8 °
10.8 °
87 %
1kmh
40 %
Fri
11 °
Sat
11 °
Sun
15 °
Mon
11 °
Tue
4 °