dusko arsovski

46 POSTS 0 COMMENTS

Arsimtarët në Maqedoni kanë rroga më të ulëta dhe shpenzime më...

Arsimtarët në Maqedoni kanë rroga më të ulëta dhe shpenzime më të larta për jetesë Shkruajnë: Rrita Syla & Ardit Ramadani Në xhirollogarinë e dy prindërve...

Наставниците во Македонија имаат најниски плати и највисоки животни трошоци

Пишуваат: Рита Сила и Ардит Рамадани На сметките на двајца родители во семејството врабoтени во основно образование во Македонија, на крај на месецот се исплаќаат...

Të pranishëm fizikisht, por inekzistent institucionalisht

Në Maqedoni, sipas institucioneve në vend, ekzistojnë qindra qytetarë që nuk posedojnë dokumente identifikimi. Nga ana tjetër, organizatat jo qeveritare flasin për mijëra të...

Физички присутни, но институционално непостоечки

Во земјава според институциите постојат стотици граѓани кои немаат документи за идентификација. Од друга страна, невладините организации укажуваат за илјадници лица кои поради тоа...

Me nënvlerësim të bulizmit deri në degradim të karakterit të fëmijëve

Dora Ajdini/Maja Terziova Përqindja e nxënësve të shkollave të mesme në Tetovë që kanë qenë viktima të bulizmit brenda shkollës, nga bashkëmoshatarët e tyre, profesorët,...

Со потценување на булизмот до деградирање на детскиот карактер

Пишуваат:Дора Ајдини и Маја Терзиова Запрепастувачки голем е процентот од средношколците во Тетово кои биле жртви на булинг во училиштата од нивни врсници, од професори,...
Skopje
broken clouds
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
88 %
1kmh
75 %
Wed
26 °
Thu
24 °
Fri
28 °
Sat
24 °
Sun
22 °