Сите предизвици на граѓанскиот сектор

Идната недела во Скопје ќе се организира дебата за улогата на граѓанскиот сектор во Македонија од стекнувањето на нејзината независност досега.

Државна стратегија на “килава” статистика?!

Додека јавноста се уште очекува да ги слушне вистинските причини за прекин на пописот, научниците ги пребројуваат последиците меѓу кои е и...

“Швајцарска” Македонија, луѓето опозиција!?

Љубомир Фрчкоски, професор на Правниот факултет во Скопје сугерира промена на политичкиот систем во Македонија. Тој вели дека швајцарскиот модел кој е...

Младите повеќе трчаат по политика отколку по топка

Младите во Македонија го изгубија чувството за авангардност и членуваат во партиите само за да добијат вработување, оценуваат некои од поранешните младински...

Многу медиуми, малку слобода

Слободата на медиумите, но исто така и на самиот концепт на слободата на изразување се загрозени не само во Македонија, но, исто така, во речиси сите земји...

Работници земале кредити за своите газди и сега парите си ги бараат преку суд

Над стотина работници од две штипски компании зеле кредит по барање на своите газди и парите им ги дале ним. Кредитите делумно...

Национализмот го тресе Балканот-државите го потхрануваат

Земјите во регионот страдаат од национализам без разлика дали се кандидатки или членки на Европската Унија. Според примерот на Македонија и на...

(Против)уставен релјеф на Порта Македонија?

Објектот промовиран пред неколку дена, кој е дел од „Скопје 2014“ предизвикува реакции. Портата Македонија, која личи на Триумфалната капија во Париз...
Skopje
overcast clouds
6 ° C
6 °
6 °
87 %
3.6kmh
90 %
Thu
9 °
Fri
11 °
Sat
12 °
Sun
14 °
Mon
13 °