Дебата_мк - Партиска општина или општина на граѓаните?

  

Како се владее во општините во земјава? Како се сфаќа локалната власт? Како се станува дел од јавната администрација? На овие и на уште многу прашања поврзани за владеењето на локално ниво во Република Македонија, Диверзити Медиа се обиде да одговори на четвртата по ред јавна дебата.

Дебатата се одржа на 13 јуни 2013 година, во салата на Советот на општина Чаир. На оваа жешка тема поканети да дебатираат беа политикологот Јове Кекеновски, градоначалникот на општина Чаир, Изет Меџити, членови на Советот на оваа локална самоуправа и Ивон Величковски, претседател на Либералната партија.

  

AddThis Social Bookmark Button