Виолина и видеографија одат заедно

Има 14 години и бројни домашни и меѓународни награди. Хана Абдулахи е млада виолинистка која ниже успеси уште од најрана возраст. Во оваа приказна од серијалот „М-арт“ таа зборува како почнала нејзината музичка приказна.

Но, активна е и во други области, како на пример видеографијата. Тоа го смета како хоби преку кое ја реализира желбата да експериментира снимајќи убави моменти и претворајќи ги во филм.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Виолинистка со меѓународен багаж

Пат со угорница за младите актери

Уметник во светот на видеоигрите

Од Свети Николе до Париз со пијано

Од регионален успех до американски сон

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.