Од регионален успех до американски сон

Македонските млади не заостануваат во трендовите што ги следат нивните врсници од западните земји. Особено се активни креаторите на различни видео форми на Јутјуб. Еден од таа генерација таканаречени „јутјубери“ е и Фатон Ислами. Овој 22-годишен тетовчанец се прослави со пародиите на неколку песни од светските ѕвезди, но снима и „влогови“, сатирични видеа и различни предизвици. Неговата амбиција е да го освои американскиот пазар. Ги охрабрува сите деца во Македонија дека секогаш е вистинското време да почнат да го прават тоа што него го направи регионално популарен.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.