Пат со угорница за младите актери

Театарот го почнал како игра па му станал професионална определба. Вака во една реченица може да се опише досегашна кариера на младиот актер од Штип, Марјан Наумов.

Како дипломец на Факултетот за драмски уметности може да се пофали со искуство во ТВ серијата „Преспав“, но и во неколку театарски претстави и телевизиски проекти. Во оваа епизода на „М-арт“ ви откриваме и за сите предизвици со кои се соочуваат младите актери во Македонија.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Уметник во светот на видеоигрите

Од Свети Николе до Париз со пијано

Од регионален успех до американски сон

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.