Уметник во светот на видеоигрите

Креира ликови, им дава карактер, ги става во простор за врвно доживување на љубителите на видеоигри. Иако млад, 21-годишниот Тино Андов има доволно искуство како коцепт илустратор за да се пробие во светската индустрија за производство на видеоигри. Вели дека оваа уметничка професија ширум му ги отвора вратите на безграничниот виртуелен свет и уште отсега му го одредува животниот правец. Во оваа епизода на „М-арт“ ви ја пренесуваме оваа интересна уметничка приказна од Скопје.

Можеби ќе ве интересираат и другите приказни од нашиот серијал:

Од Свети Николе до Париз со пијано

Од регионален успех до американски сон

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Кога гитарата е и сон и јаве

Талент за оскар

Хип- хопот мотивација за успех

М-арт, Платформа за промоција на млади уметници е проект финансиран од Министерството за култура.