video

Виолина и видеографија одат заедно

Има 14 години и бројни домашни и меѓународни награди. Хана Абдулахи е млада виолинистка која ниже успеси уште од најрана возраст....
video

Пат со угорница за младите актери

Театарот го почнал како игра па му станал професионална определба. Вака во една реченица може да се опише досегашна кариера на младиот...
video

Уметник во светот на видеоигрите

Креира ликови, им дава карактер, ги става во простор за врвно доживување на љубителите на видеоигри. Иако млад, 21-годишниот Тино Андов има...
video

Од Свети Николе до Париз со пијано

Бројни домашни и меѓународни награди со само 13 години возраст. Тоа е Гоце Златев, млад и успешен пијанист кој може да се...
video

Од регионален успех до американски сон

Македонските млади не заостануваат во трендовите што ги следат нивните врсници од западните земји. Особено се активни креаторите на различни видео форми...
video

Балерина се станува со чувства, ум и срце

Деветгодишната балерина Еда Калиќи има учествувано на повеќе натпревари на локално и државно како и на меѓународни ниво. Во конкуренција со...
video

Кога гитарата е и сон и јаве

Во третата епизода од серијалот „М-арт- Платформа за промиција на млади уметници“ Диверзити Медиа ви го претставува Андреј Нически, успешен гитарист од...
video

Талент за Oскар

Иако млад, Ханис Багашов повеќе години е познат на филмската публика во Македонија. Режисер е и сценарист на кратките наградувани...
video

Хип-хопот мотивација за успех

Секој успешен заслужува поддршка. Секој млад човек има уште поголема потреба од тоа. Диверзити Медиа ја лансира платформата на социјалните мрежи за...

М-АРТ поддршка за младите уметници

Диверзити Медиа почнува со реализација на проектот за поддршка и промоција на културата во Македонија.  Ја создаваме „М-АРТ“ која е ...
Skopje
clear sky
28.8 ° C
28.8 °
28.8 °
45 %
0kmh
0 %
Sat
37 °
Sun
31 °
Mon
20 °
Tue
26 °
Wed
26 °